– Det bara exploderade, säger han. På en dag ville 1200 personer bli medlemmar i gruppen!
Kompisen Mikael "Micke" Lindquist att de borde spinna vidare på idén. Sagt och gjort. Den 15 september blir det nostalgiparty på Träffen i Nyköping.
– Många medlemmar i gruppen hade efterfrågat något arrangemang av något slag, säger Janne Lundh.
Men intresset för en nostalgifest verkar finnas även på annat håll. Bryggeriet Nils Oscar funderar på att gå in som sponsor och medlemmar i gruppen har börjar organisera sovplatser för utflyttade.
– Scandic hotell har till och med en rabattkod specifikt för oss! säger Janne Lundh stolt.
De tror att intresset för hemorten och det nostalgiska har lite med åldern att göra.
– Det har väl att göra med att man närmar sig 50-strecket, fyller Janne Lundh i. Man söker sina rötter. Det är mycket som har förändrats.
– Man minns en massa saker när andra i gruppen skriver, säger Micke Lindquist.
Jonas Engman är etnolog på Nordiska Museet i Stockholm. Han menar att nostalgi är ett relativt nytt fenomen som började någon gång på 1800-talet på allvar.
– Mycket handlar om att hitta sin historia och det är länkat till att finna någon slags "sann" identitet, säger han.
Att använda sig av Facebook i sådana här sammanhang menar han är ett effektivt sätt att locka mer folk.
– Det är ett kortare steg för personer att gå med i en grupp som är nostalgiska över hemstaden än att gå med i en hembygdsförening eller släktforskningsförening.
Det ökade intresset för nostalgi och önskan att hålla kvar vid sina rötter menar Jonas Engman paradoxalt nog har en grund i globaliseringen.
– Samtidigt som vi rör på oss allt mer och det finns en intensifierad migration världen över blir vi mer benägna att nu, mer än för några år sedan, bilda lokala gemenskaper i till exempel grannskapet. Man vill i större utsträckning hylla platsen man kommer ifrån.
Läs mer om facebookgruppen i onsdagens papperstidning.