Inbrottet ledde till ett stort polispådrag vid regionkansliets vita byggnad på Repslagaregatan. En hundpatrull var på plats, men ingen gärningsman eller obehörig hittades.
– Vid inbrottet befann sig en anställd i huset. Personen tyckte sig höra något och ropade "hallå". Kanske flydde gärningsmannen eller gärningsmännen från platsen då, berättar Johnny Rydin, gruppchef på polisen i Nyköping.
Katarina Josefsson, enhetschef på fastighetsförvaltningen i Region Sörmland, berättar att obehöriga hade hunnit ta sig in i lokalerna och varit inne i flera rum.
– De har varit inne i ett antal rum i huset som ligger närmast den entrén, säger hon.
Rummen tillhörde främst personal från ekonomistaben, men vad som har blivit stulet är ännu inte helt klarlagt.
– Det vi kunnat identifiera är att man hade plockat med sig en tom datorväska – man trodde väl att det var en dator i den. Sen vet vi inte om det är något taget från några andra rum. De som rummen tillhör är antingen lediga eller jobbade från något annat ställe, så det fanns i vart fall inte så många datorer på plats, säger Katarina Josefsson.
På sjukhusområdet, några hundra meter från regionkansliets lokaler, finns det säkerhetsvakter på plats dygnet runt. Dessa ryckte ut när det larmades på tisdagskvällen, säger Katarina Josefsson.
– Eftersom det inte är så långt därifrån, så hinner man inte så mycket, säger hon.
Lars-Gunnar Svensson är säkerhetschef på Region Sörmland:
Hur pass allvarligt är det att någon brutit sig in i regionens lokaler?
– Självklart ser vi allvarligt på ett inbrott. Inbrott kan ske av två orsaker: att man vill komma åt antingen dyr utrustning eller känslig information. Men det här är en kontorsmiljö där vi har väldigt lite stöldbegärlig utrustning – det är vanliga skärmar och datorer. Och material ligger oftast digitalt eller inlåst. Känslig information ligger oftast skyddat bakom lösenord digitalt.
Glasrutan till entrédörren på Brunnsgatan är nu tillfälligt åtgärdad och säkerhetsavdelningen jobbar vidare med ärendet.
– Vi säkerställer att larmtillslag fungerar och tittar på om det finns anledning att ändra på något eller stärka skyddet. Vi håller också koll på vad som försvunnit och följer upp med polisen, säger Lars-Gunnar Svensson.