Succé för turnering

Riksfinalen i Nyköpings Rosvalla Arena blev en stor succé för hemmaarrangörerna Nyköpings-korpen. Dessutom glänste framgångar för de lokala herrlagen.

korpen_4.jpg

korpen_4.jpg

Foto:

Nyköping2015-01-25 08:59

Best Promotion med segerhjälten Jani Toppinen vann den dramatiska finalen med 2-1 i förlängningen. Det bjöds på innebandy med jämna, spännande matcher i högt tempo.

Fysiska närkamper, men ändå schysst spel i detta jubilerande, 20:e Sweden Floorball Cup. Sju timmars intensivt spel för de 16 herr- och åtta damlagen på fyra olika planer med inte mindre än 46 matcher. Ett verkligt fullmatat program.

– Vi är riktigt nöjda med vår insats i Riksfinalen. De deltagande lagen hade bara beröm att ge oss och vår utmärkta Rosvalla-anläggning, säger cupgeneralen Lasse Eklund.

Omfattningen på arrangemanget var imponerande. 30 frivilliga funktionärer, 24 lag från Kiruna i norr till södra mellansverige, fyra hallar, 13 domare från olika delar av landet.

Riksfinalen blev en folkfest

Lokala framgångar saknades inte. Best Promotion- tidigare lagnamnet "I en annan del av Vrena" var en outsider, som bara blev bättre och bättre ju längre cupen fortskred. Sex matcher och lika många segrar var ett ordentligt bevis på innebandystyrka.

Rutin från seriespel ända upp i division ett med Onyx tidigare satt fortfarande kvar i kropp och klubbor.

– Vi spelar för att det är roligt och ger en så fin sammanhållning i gruppen, intygar matchvinnaren Jani Toppinen, annars mest känd som måltjuv och fotbollspelare i Harg, Runtuna och IK Tun.

– Brorsan Jarmos fina passning till mitt segermål, 2-1, på ett instinktivt volleyskott får jag vara nöjd med, säger Jani om det läckra målet, som avgjorde finalen efter 2.32 minuter av förlängningen.

BP hade då vänt underläge med 0-1 mot Luleå-laget Svarta Braxen till kvittering i boxplay av David Anklew strax före slutsignalen. Och så Toppinens förlösandesegermål. I kvarten besegrade man Nyköpingslaget AVIS/Skavsta Biltvätt med 2-1 i en tät och spännande derbydrabbning med många målchanser åt bägge håll.

Målen för BP genom Jani Toppinen och Anton Appelqvist, AVIS genom Johan Kullman.

– AVIS var bra, men hade mer segervilja. Besegrade dem i korpserien i söndags med 7-4, så de fick ingen revansch nu, konstaterar Toppinen, som säger att Vrena haft korplag i 15-talet år och vunnit en Riksfinal tidigare.

Nyköpingslaget "Jannis Grabbar" med bland andra ex-hockeyspelaren Stefan "Texas" Carlsson i laget nådde ända fram till semifinal, men föll där knappt med 2-1 mot Svarta Braxen.

Rutin och vilja avgjorde

På damsidan försvarade Linköpingslaget After Work, som vann kvalet i Nyköping, sin Cup-titel efter finalvinst mot Team Baccardie från Gävle med 1-0.

Nyköpings damlag SVEA och SSAB Kvarto i Fem gjorde bra ifrån sig i gruppspelet, blev treor i sina grupper efter en seger och två förluster. Missade därmed slutspelets semifinaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om