Museet drivs till största delen ideellt av pensionärer och under den senaste tiden har de funderat på hur museet skulle kunna bli mer tillgängligt för fler.
– Om du ska ha ett museum idag så måste du se till att det är levande. Det här med att bara gå runt och kolla på utställda prylar är inte modernt. Vi funderade på olika lösningar och kom sedan fram till att det här är en bra idé, säger projektledare Gunnar Vieweg.
I appen som man tagit fram tillsammans med företaget KFV IT, kan man se filmer, bilder och läsa texter från både flyghallen, annexet och underrättelseplutonen.
– Det är 36 filmer med berättelser "från dem som var med". I appen kan man se museets alla delar, flygplanen och dess utrustning, läsa om spaningsuppdrag och hur det var att flyga alla flygplanen.
Nästa år har flygspaningsmuseet varit i drift i 30 år. Men under coronavåren har museet tvingats ha stängt permanent och nu tyder mycket på att det kommer ta lång tid innan museet kan vara tillbaka i normalläge.
– Vi har behövt ha stängt sedan viruset börja sprida sig. Vi är äldre människor och vi befinner oss i riskgruppen så vi har behövt vara extra försiktiga.
Även om projektet lanseras i en tid med restriktioner och rekommendationer drogs projektet igång innan coronavirusets framfart.
– Vi är i det läget att vi börjar bli lite gamla. Våra guider och värdar är unga pensionärer och den här appen gör ju att vi nu kan ge mycket bättre service, fast digitalt, säger Gunnar Vieweg.