Swenox byter namn och vd

Birgitta Ewerlöf, som varit vd för Swenox i Nyköping under knappt ett år, får gå. Samtidigt byter Swenox namn.

NYKÖPING2012-12-20 14:49

Förhandlingarna med största kunden Daimler blev för tuffa. Birgitta Ewerlöfs ersättare blir en man med lång erfarenhet av hårda förhandlingar med just Daimler, Dietmar Schweighöfer.
– Vi tycker att Birgitta Ewerlöf har gjort ett mycket bra jobb på Swenox med att skapa ordning och reda och så, men nu krävs en annan ledning. Vi har tuffa diskussioner med vår största kund nu i ekonomiskt kräva tider. Nu behöver vi någon med mer erfarenhet av sådana förhandlingar, säger Lars Holmqvist, styrelseledamot i Swenox.
Swenox byter också namn.
– Swenox heter nu Eberspächer Exhaust Technology Sweden. Det är en markering att vi vill knyta bolaget närmare till Eberspächer inom gruppen. Swenox är en del de affärerna, och vi vill dra nytta av att identifiera oss med ett stort bolag som Eberspächer, säger Lars Holmqvist.
Bolaget har sin bas i Nyköping och tekniskt center i Göteborg. Totalt är över 500 personer anställda i Eberspächer Exhaust Technology Sweden med utveckling och produktion av avgassystem för tunga och medeltunga nyttorfordon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om