Systembolaget laddar för högtryck på midsommar

Regnskurarna brukar hänga i luften på midsommar men inne vid kassorna i Systembolagets butiker går försäljningen som smör i solsken. Dagen före midsommar är nämligen den dag då flest kunder besöker Systembolaget - drygt 1,1 miljoner förväntas göra sista rycket ut till butikerna på torsdag för att komplettera sillen och nubben.

NYKÖPING2013-06-19 17:38

Inne på Systembolaget vid Gustafsbergsstigen i Nyköping har man laddat inför storhelgen sedan en vecka tillbaka.

- Semesterpersonalen har fått börja en vecka tidigare än vad som var tänkt och vi jobbar nästan dygnet runt med att fylla på hyllorna, från klockan sex på morgonen till elva på kvällen, säger Åsa Martikainen som är butikschef, på Systembolaget på Gustafsbergsstigen i Nyköping.

Förra året handlade drygt 2,5 miljoner kunder på Systembolaget under midsommarveckan, närmare hälften gjorde då sina inköp under torsdagen. Enligt Systembolagets egen midsommarstatistik ökade försäljningen av alkoholfria drycker med 30 procent medan smaksatt vodka minskade med 35 procent år 2012 jämfört med året innan. Åsa Martikainen är försiktig med att förutse försäljningen eftersom butiken bara varit öppen ett halvår.

- Vi har mycket fler varor hemma och kan bara hoppas på att vi har tagit in rätt sortiment. Vi har tittat på andra butiker ute i landet som säljer likvärdigt men alla butiker är unika så det är svårt att veta, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om