– Thomas hade ett helt fantastiskt julbord i marsipan, säger Emelie Pettersson.
– Många hade som tradition att komma och kolla på det, säger Natalie Jonson.
Natalie Jonson driver en butik vägg i vägg och är syster till ägaren Emelie Pettersson. Tillsammans har de spenderat varenda kväll under en hel vecka för att få till Nyköpings hus av socker, mandel och äggvita, som nu står i skyltfönstret till cafét.
Där syns – förutom det klassiska Kungstornet – även ett svanpar och näckrosor, alltså långt ifrån det julbord som tidigare ägaren formgav som julskyltning.
– Att göra som hans var omöjligt och jag ville göra något eget. Det är kul att jobba i marsipan och vi ville prova, säger Emelie Pettersson.
Emelie Pettersson är van att göra mindre figurer i marsipan och Natalie Jonson tycker om att skulptera. De är därför båda relativt vana att jobba med tredimensionellt skapande. Fast större marsipanverk har de aldrig tidigare gett sig på och de har lärt sig en hel del, förklarar de.
– Det var ganska svårt, säger Emelie Pettersson.
Marsipan är relativt enkelt att formge i, men det rör sig, förklarar Natalie Jonson.
– Vi märkte att när det blir tungt åker det gärna ner. När vi gör små grejer är det enklare att behålla formen direkt, säger hon.
Svanarna och näckrosorna var därför det enklaste för systrarna, medan byggnaden blev den största utmaningen.
– Det behövdes fyra händer för att jobba med det.