Tillväxtdagen ställer om och blir halvdigital

Jobb, utbildning och företagande står i fokus på Tillväxtdagen den 21 november. Årets arrangemang består av ett antal fysiska seminarier som även kommer att sändas digitalt.

Ulrika Juul, ordförande Företagarna Nyköping Oxelösund. 

Ulrika Juul, ordförande Företagarna Nyköping Oxelösund. 

Foto: Peter Alexis

Nyköping2020-10-03 12:00

Tillväxtdagen arrangeras av Företagarna Nyköping Oxelösund med kommunerna i Nyköping och Oxelösund som medarrangörer. 

– Företagarnas uppgift är att skapa bättre förutsättningar för att driva företag. Vi vet att fler av våra medlemmar upplever utmaningar i sina verksamheter på grund av att de har svårt att hitta medarbetare. Därför är det givet att vi ställer oss bakom en tillväxtdag för regionen, säger Ulrika Juul, ordförande Företagarna Nyköping Oxelösund. 

Henny Larsson är personalchef i Oxelösunds kommun: 

– I Oxelösund kan alla växa. Därför känns det självklart att vi i samarbete med andra aktörer i regionen skapar en mötesplats där människor ges inspiration, kunskap och möjligheter för hur just de kan växa, säger han.

På grund av pandemin skiljer sig årets Tillväxtdag från den som ägde rum förra hösten i form av en mässa på Rosvalla. Nu blir det enligt planerna i stället parallella seminarier med vardera plats för 50 föranmälda personer. 

– Det kommer att bli föredrag, inspirationsföreläsningar eller paneldiskussioner anpassade efter olika målgrupper. Vi vill använda så mycket som möjligt av de lokala kompetenser som finns i Nyköping och Oxelösund och som kan bidra med intressant innehåll till seminarierna, säger Charlotte Göthberg som projektleder Tillväxtdagen tillsammans med Kristin Mordal Spaarf. 

– Vi vill ge både företag och allmänhet en 'vitamininjektion' efter det här helt speciella och tuffa året för många, genom att visa vilka möjligheter det finns att utbilda sig, jobba och växa här, säger Kristin Mordal Spaarf. 

De fysiska evenemangen kommer att genomföras på Campus Nyköping och Culturum.

– De som inte får plats eller som inte kan vara med av andra orsaker kan sitta hemma och ta del av seminariedagen via nätet, säger Charlotte Göthberg. 

Programmet på de olika seminarierna kommer att utformas så att de passar tydligt definierade målgrupper, till exempel personer som vill utbilda sig och personer som vill byta bana i karriären. 

– De olika högskolorna kommer att bjudas in. Vi kommer att spana på framtidens yrken, säger Charlotte. 

Andra målgrupper är nyföretagare, etablerade företagare och företagsfrämjare. 

– Vi ska bland annat prata om framtidens arbetsplats och hur den ser ut. Corona har medfört nya typer av möten, säger Charlotte. 

Maria Karlsson är näringslivschef Nyköpings kommun: 

– Nyköpings befolkning och näringsliv växer. Kompetensförsörjning är företagens största utmaning för att kunna fortsätta utvecklas, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!