Tony´s pizza bötfälls för miljöbrott – "Helt orimligt"

När pizzafabriken startades 2015 gjordes en anmälan till livsmedelsenheten. Nu åtta år senare får ägaren Tony Gerasovski böter. Han skulle även ha gjort en anmälan till miljöenheten. "Det är sju miljoner lagar att hålla reda på", säger han.

Pizzafabriken som Tony Gerasovski driver ligger på Idbäcken.

Pizzafabriken som Tony Gerasovski driver ligger på Idbäcken.

Foto: Magnus Grimstedt

Nyköping2024-03-29 16:43

Det var precis innan sommaren i fjol som Tony Gerasovski, vd för Tony´s Pizza eller Foodster som företaget i Konservkompaniets tidigare lokaler på Idbäcken heter, kontaktades av kommunens miljöenhet.

Nu ett antal månader senare har företaget efter en polisutredning fått böter på 30 000 kronor för otillåten miljöverksamhet. Företaget skulle vid starten även anmält verksamheten till miljöenheten.

Tony Gerasoviski konstaterar att företaget gjort ett misstag som inte gjort anmälan. Man visste helt enkelt inte om att man var tvungen till det också när verksamheten överstiger 400 ton per år.

– Det är sju miljoner lagar att hålla reda på, säger han.

Företagaren tycker kommun kunnat uppträda bättre. Informationen om vad som krävs för att starta en livsmedelsföretag har varit minst sagt bristfällig på webbplatsen.

– Det finns ju inga här. Jag är först, säger Tony Gerasovski. 

Han finner bestraffningen helt orimlig.

Kommer böterna att bli en tuff ekonomisk smäll för företaget?

– Det finns bra mycket roligare saker som man kan använda pengarna till. Men vi kommer inte att gå i konkurs.

Kommer ni att överklaga?

– Jag har annat att göra än att hålla på med det.

Pizzafabriken går riktigt bra.

– Vi ökade omsättningen i fjol med 120 procent. Räknar med att tillverka kanske uppemot 4,5 miljoner pizzor i år, säger Tony Gerasovski.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!