Transticket köps av USA-företag

Det Nyköpingsbaserade företaget Transticket, som utvecklar och säljer biljettbokningssystem, har köpts upp av det amerikanska företaget Outbox, som är en av de två största globala aktörerna på marknaden för biljettsystem.

Globen-1 AvE100923.jpg

Globen-1 AvE100923.jpg

Foto:

NYKÖPING2015-11-08 11:33

Transticket arbetar med att leverera biljett- och arenasystemlösningar åt arrangörer inom sport, kultur och evenemang. Jonas Ekegren, grundare och vd för Transticket, berättar att med Outbox som ägare länkar man ihop två företag som kompletterar varandra på ett bra sätt. Transticket jobbar mycket mot arrangörer och arenor, medan Outbox har ett större konsumentfokus i sin verksamhet.

– Med våra tekniska lösningar hjälper vi kunderna att optimera intäkterna per besökare i arenorna, säger Jonas Ekegren.

Outbox-förvärvet av Transticket innebär starten för en expansion för Nyköpingsföretaget utanför den svenska marknaden, säger Jonas Ekegren och berättar att målet är att Transticket ska vara branschledande i Norden om fem år. Det innebär också att Transticket räknar med att anställa ett antal nya medarbetare under de närmaste åren.

– Vi bör vara uppe i 30 – 40 anställda om fem år, säger Jonas Ekegren, och tillägger att han ser fram emot en mycket spännande utveckling för Transticket.

Att Transticket nu blir USA-ägt förändrar inte företagets lokalisering i Nyköping, berättar Jonas Ekegren.

– Det var ett krav från vår sida att köpet skulle innebära organisatoriskt minimala förändringar och att kontoret ska vara kvar i Nyköping.

För egen del kommer Jonas Ekegren att vara kvar i Transticket som delägare och axla en roll som vd för företagets nordiska verksamheter.

På den svenska marknaden kommer Transticket att ta över Outbox verksamhet i Globen-arenorna i Stockholm, vilket ökar antalet biljetter per år i företagets system med över en miljon stycken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om