Trio greps för grov golfstöld

Nyköpingspolisen träffade jackpot under en rutinkontroll natten till torsdag. I en bil de kontrollerade fanns tre unga män och en hel del stöldgods av golfkaraktär.

Nyköping2014-07-17 08:04

Under natten mot tisdagen utsattes Nyköpings golfklubb för inbrott och skadegörelse. Bland annat stals tre golfbilar som användes för att köra sönder greenen. Låset till garaget där golfbilarna stod var trasigt och klubbens kiosker och ett förråd var uppbrutna. Dryckesbackar, golfklubbor och golfbollar hade stulits. Händelsen polisanmäldes på tisdagsmorgonen.

I samband med en rutinkontroll av ett fordon på Östra Ländgatan i Nyköping natten till torsdag anträffades tre unga män av en polispatrull.

– Rutinkontrollerna börjar ofta med en vanlig fordonskontroll, och i det här fallet kände polisen till vad som hade hänt tidigare i veckan och kunde snabbt misstänka att sakerna i bilen var stöldgods, säger vakthavande befäl Roland Lindkvist på Sörmlandspolisen.

Männen greps klockan 01.18 och fördes till polisstationen för förhör. De tre männen, 16, 18 och 19 år gamla, släpptes senare under tidig morgon. Samtliga misstänks för grov stöld.

– De har inte begått så mycket brott i livet så vi tror inte att de kommer begå fler brott om de släpps. De var även så pass unga att åklagaren inte ansåg det skäligt att anhålla dem, säger Roland Lindkvist på polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om