– Det känns bra – vi är taggade, säger Violeta Visaj som gör satsningen tillsammans med pojkvännen Besjan Beqari och kocken Astrit Likramma.
Trion bor i Stockholm men hittade en lokal i Nyköping som de tyckte passade. Det är hörnlokalen på Bagaregatan där restaurang Shawarma tidigare låg.
I övrigt har de ingen koppling till staden. Till Grekland däremot – dit finns en kärlek.
– Jag tycker deras smaker är riktigt goda. Jag gillar grillmaten, säger Besjan Beqari. Han har själv bott i Grekland i tio år.
Pita time kommer att ha en snabbmatsinriktning och erbjuda såväl lunchmeny som a la carte. Än så länge är ingen budfirma anlitad men det är inte uteslutet att exempelvis Foodora blir involverade.
För närvarande finns två andra grekiska restauranger i Nyköping – det är Athena kolgrill och Rhodos kolgrill. Paret har inte varit på de aktuella restaurangerna men anser generellt att det är få grekiska restauranger som lever upp till vad man kan förvänta sig.
– Det smakar inte riktigt. Kött i Grekland har en annan smak, säger Besjan Beqari.
Eran restaurang kommer att vara mer autentisk?
– Precis, det är själva idén. Jag vet att folk kommer att gilla det här.
Paret har anlitat en inredare som ska förvandla lokalen till gammal grekisk stil, men arbetet ligger några månader bort. Nu vill de öppna upp så fort som möjligt.
Visionerna om framtiden är stora. På några års sikt hoppas de på att Pita time har växt till en kedja och finns representerad på flera orter. Drömmen vore att det finns fem restauranger – två i Stockholm, en i Nyköping, en i Borås och en i Göteborg.
Till Nyköpingsrestaurangen har de nu anställt tre personer på heltid och en person på halvtid. Det är en diskare, ett kassabiträde och en kock. Personen på halvtid kommer att vara både servitris och diskare.
Pita times huvudkock Astrit Likramma har själv bott i Grekland i 25 år. 18 år av den tiden har han lagat grekisk mat på restaurang i landet, sju år han har kockat på grekiska restauranger i Stockholm.
Hur de ska få maten att smaka traditionellt grekisk? Förutom Astrit Likrammas erfarenhet som kock i Grekland kommer de att anlita en leverantör som lastar varor direkt från Grekland. Trion hävdar att gyros är riktigt hett just nu – i alla fall i Stockholmstrakten.