TV: Musik- och graffitihäng

Robin Rudström är medlem i Graffitifrämjandet. Tillsammans med Studiefrämjandet anordnar organisationen ett Graffitijam vid den lagliga graffitiväggen i hamnen på lördag.

Foto:

Nyköping2014-07-18 07:21

Vilka är Graffitifrämjandet?

– Vi är en organisation som medlar mellan kommunen och graffitimålare. Dels fungerar vi som språkrör för graffitimålare. Dels vill vi förmedla att graffiti inte måste vara olagligt och samtidigt göra konsten tillgänglig för fler. Det började med att vi var några som ville ha en laglig graffitivägg i Nyköping. Vi jobbade med ungdomsfullmäktige som fick igenom förslaget och den lagliga väggen blev starten för vår organisation.

Vad gör man på ett Graffitijam?

– Vi har bjudit in målare från Nyköping, Gnesta, Norrköping och Stockholm som kommer måla under dagen. Dessutom kommer det lokala Reggaebandet The Cydonians och DJ Large från Uppsala att spela. Så det blir ett stort graffitihäng.

Vad är tjusningen med graffiti?

– När man målar något vet man att det kommer målas över på en dag, det är häftigt att det hela tiden förändras. Sen är det kul att se när andra blir bättre, då vill man själv också bli bättre.

Vad ska man tänka på om man vill börja måla graffiti?

– Kontakta GF Nyköping, det finns alltid någon som kan hjälpa till.

SN TV: Robin Rudström ger sina bästa Graffititips på webben

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om