TV: Obehaglig morgon för psykklinikens personal

Personalen på psykiatriska kliniken i Nyköping möttes av uppbrutna dörrar och oreda på måndagsmorgonen.

Foto:

Nyköping2015-08-10 15:27

En branddörr på psykiatriska klinikens öppenvårdsavdelning i Nyköping bröts upp någon gång under helgen. När personalen kom till jobbet på måndagsmorgonen var flera av dörrarna inne på avdelningen uppbrutna och papper och medicinförpackningar låg utspridda i en röra på golven.

– Jag fick en chock. Det är min första dag efter semestern och jag var först på plats i morse, berättar en av de drygt 20 anställda.

Polisen larmades strax efter klockan 07.00 och polisens brottsplatstekniker inledde en undersökning på förmiddagen.

Inbrottstjuven eller tjuvarna hade brutit upp skåp och hurtsar i jakten på mediciner. I ett av behandlingsrummens medicinförråd hade förpackningar rivits upp och handsprit hällts ut på golvet.

– De kan ha hällt ut det för att dölja spåren. Hittills har jag kunnat säkra verktygsspår, säger brottsplatsteknikern Helena Tern samtidigt som hon letar efter fingeravtryck på en pudrad plastficka.

Troligen användes en kofot för att bryta upp branddörren, men enligt Helena Tern användes antagligen flera verktyg för att få upp dörren. När personalen kom till jobbet var den igenskjuten, men inte stängd. En okänd mängd medicin, kanyler, receptblanketter och datorkort med tillhörande koder som kan användas för att skriva ut recept stals. Datorer och andra värdesaker lämnades orörda.

– Alla på avdelningen tycker att det är obehagligt. De var i mitt rum och rotade, så nu får jag sitta i ett annat, säger en av personalen på avdelningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om