Uppsnyggad hotellrestaurang ska bli ny nöjesplats

I december får Nyköpingsborna ett nytt vardagsrum att träffas i, när Kompaniet slår upp dörrarna till sin nya restaurang.

Nyköping2016-11-03 21:45

Det rör sig bland Nyköpings restauranger. Medan White guidekrogar byter ägare och flera andra ställen är till salu tar de stora hotelljättarna allt större plats på marknaden. I hotellrestaurangerna flockas numera gäster för afterwork i baren, måltider och livemusik.

För någon vecka sedan vann Stora hotellets restaurang Voyage pris för sin goda mat och stämning. Nu sticker även Clarion collection hotell Kompaniet ut hakan med ett nytt restaurangkoncept.

Det är hotellets vd Johanna Hellström, som tillsammans med kökschefen Niclas Johansson, vill göra Kompaniet till en självklar mötesplats för både Nyköpingsbor och hotellgäster.

I mitten av december kommer restaurangen få ny skrud. De vita väggarna ger plats åt varmare kulörer och blandad konst. De gröna möblerna byts ut mot en mer ombonad inredning med växter och en mer exponerad vinsamling.

– Vi vill skapa en härlig miljö för hotellgästerna och för Nyköpingsborna. Det är därför man har ett hotell, för att man ska mötas, säger Hellström.

Någon à la carte-meny kommer inte på tal. I stället kommer hotellrestaurangens nuvarande matkoncept att utvecklas. Redan i dag bjuder Clarion collection-hotellen på middag till alla sina övernattande gäster, där "dagens" kompletteras med en soppa och en kall buffé. Nu ska fler middagsgäster lockas av maten.

– Vi vill fokusera på det roliga med färg och form. Det ska vara mat lagad här, med bra råvaror och en tvist med lite mer smaker, säger Hellström.

Den centrala baren blir en annan viktig del, med livemusik till afterwork-kvällarna. Framöver finns det även planer på standup och brunch. Och till sommaren kan förra sommarens grillkvällar i trädgården göra comeback.

För nästa steg blir att framhäva verandan vid Nyköpingsån för att hinta om vad som döljer sig bakom den anonyma fasaden.

Den nya vd:n tog över hotellet strax innan sommarsäsongen drog i gång. Nu är det dags att få affärerna att gå runt även när vintermörkret tar vid. För första gången på 15 år kommer hotellet att ha öppet hela julhelgen. Senast det var öppet över nyår var för nio år sedan.

I hotelldirektörens planer ingår även att förvalta Kompaniets betyg på resesajten Tripadvisor. Där ligger nämligen hotellet etta på listan över hotell i Nyköping och har även fått utmärkelsen "Travellers' choice" av sajten. Att mindre aktörer kan bli undanträngda i konkurrensen om restauranggästerna när hotelljättarna tar sig in på marknaden hindrar inte Kompaniets framfart på Nyköpings restaurangkarta.

– Det är värdefullt att tillhöra en kedja, men vi måste också vara lönsamma som egen produkt, säger Hellström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!