– Okej, då är det dags för bön och andakt hörrni. Är det någonting särskilt eller någon särskilt ni vill att vi ska be för i dag?
Det är förmiddagsfika och andaktsstund. En del gör som den böneläsande föreståndaren Gabriel Hammar och blundar under den kommande bönen, andra tittar ut genom fönstret. För även om second hand-butiken drivs av tre kristna kyrkor, är långt ifrån alla som arbetar där, kristna.
– Det är absolut inget krav att ha en kristen tro, vi har ju till exempel muslimer som arbetar här också, säger den förre föreståndaren Per-Magnus "PM" Börefelt.
Agneta Öijvall, en av de som arbetar på Öppen hand, och som inte är troende kristen, säger:
– Man måste få ha sin egen tro, det är viktigt.
Hon tillägger också att arbetet på Öppen hand, är något av det bästa och roligaste hon varit med om. En positiv inställning som de allra flesta av hennes medarbetare verkar hålla med om, visar det sig.
– Jag trivs jättebra här, säger bland andra också Kari Brandt, Öppen hand-medarbetare sedan ett och ett halvt år tillbaka.
Även PM Börefelt läser en bön under förmiddagsfikat. Han ska sluta som föreståndare på Öppen hand, efter att ha varit den ytterst ansvarige under tre år.
– Det har varit jätteroligt och meningsfullt. Det är sorgligt, jag har ju lärt mig att älska de människorna som är här. Men det är också blandade känslor eftersom det har varit ett stort ansvar, kommenterar PM sitt avslut.
Nye föreståndaren Gabriel Hammar säger:
– Det känns väldigt bra att få förtroendet att ta över som föreståndare för Öppen hand. Det blir en stor utmaning.
En av utmaningarna är att få tillräckligt med folk att arbeta i den hela tiden växande verksamheten. De flesta som arbetar där är äldre och verksamheten skulle behöva en naturlig generationsväxling. För trots att second hand-butiken bara är öppen två dagar i veckan, råder där hela dagarna full verksamhet.
– Vår bil som vi hämtar upp möbler hos folk i, går i skytteltrafik dagarna i ända, plus att många kommer hit med bilar och släp fulla av grejer att ge, berättar PM Börefelt.
På lagret arbetar Leif Ekström som snart ska gå i pension. Han bär in och ut grejer - ett tungt jobb.
– Men det går bra, eftersom jag slutade röka och dricka alkohol för många år sedan, berättar han.
När alla grejer kommer in, sorteras det ut vad som går att sälja i butiken, vad som kan skänkas bort - och vad som inte är dugligt till någotdera.
Det som säljs i butiken är ofta hett eftertraktat. Möjligheten att göra riktiga fynd, gör att folk köar i över en timme innan butiksöppning. Att sätta pris på varorna är "en hel vetenskap" enligt Gabriel Hammar:
– Men i regel lägger vi priset på hälften eller en tredjedel av varans nypris. Vi är inga experter, men vi har ju mycket erfarenhet här, så vi vet vad som går att sälja och inte.
Grejerna som skänks i väg går antingen till andra second hand-butiker, till exempel i Estland, eller så skickas kläder till barnhem och liknande. Minst en gång i månaden går en hel lastbil i väg.
– Förra veckan skickade vi iväg 900 kartonger till Vitryssland, berättar Leif Ekström.
Dessutom går hälften av omsättningen i butiken till välgörenhet. I nuläget skänks ungefär 2,5 miljoner per år - sedan starten har det blivit totalt 40 miljoner. Pengarna går till behövande i hela världen, och till lokala organisationer.
För det är ju idén om att hjälpa, som är hela Öppen hands mening.
– Vi heter Öppen hand, eftersom det är en öppen hand vi vill vara - inte en knuten hand, säger Gabriel Hammar, medan han och dagens medarbetare går ut i butiken och donar, för att kunna hålla öppet i butiken, åter en kväll.