Bänkraderna i S:t Nicolai församlingshem var välfyllda och den ljumma majluften bar med sig doft av sommar. På scenen stod två representanter för Europas mest mångkulturella stad - Leicester i Storbritannien.
Under många år har de arbetat aktivt med mångfald och är nu här för att dela med sig av erfarenheterna.
Just doft kom upp som ett exempel från muslimske Suleman Nagdi.
– När min mamma lagade mat för 30 år sedan och öppnade fönstret sa grannarna "usch, det stinker curry". Nu talar man om doften av curry, sa han och konstaterade samtidigt att integration tar tid, men att det är nödvändigt att se till möjligheterna, inte problemen.
Båda poängterade mediernas roll i samhällsdebatten, och att olika grupper aktivt måste försöka få lokalmedias uppmärksamhet för att samhället ska speglas på rätt sätt.
– Människor betraktar sig själva som immigranter tills de känner samhörighet. Då kan de också bidra till att utveckla staden de bor i, säger Suleman Nagdi.
– Det handlar alltid om att människor ska möta människor. Inte att böcker möter böcker. Det är viktigt också att verkligen se den man möter i ögonen och att lyssna ordentligt, inte bara vänta på att själv få prata, slog Andrew Wingate fast.
Han var den förste föreståndaren för den mångkulturella mötesplatsen S:t Philip Centre i Leicester dit grupper från många andra länder nu vallfärdar för att se bra exempel på mångfaldsarbete.
Andrew Wingate reflekterade över att det byggs mycket i Nyköping och sa att det nu blir en utmaning att jobba med att föra olika grupper tillsammans.
– Svenskar är bland de mest toleranta i världen. Men ni lever väldigt separerat. Det är kanske lätt att tolerera andra när man inte bor tillsammans.