Bengtzboe försvarar sig på Facebook: "Jag bor i Sörmland"

Erik Bengtzboe kommenterar inte sin bostadssituation vidare, men skriver på sin Facebook-sida att han bor i Sörmland och alltid försöker göra rätt för sig. Och han får stöd från partivänner i Sörmland och på andra håll.

17 april 2019 15:15

Uppgifterna om att han skulle bo i Stockholm, men ha skrivit sig i Nyköping för att kunna kvitterat ut pengar för övernattningslägenhet och traktamente, är felaktiga, menar Erik Bengtzboe.

SN har sökt honom för en förklaring till vad som har hänt, men han har inte svarat vare sig på telefon eller sms. På sin Facebook-sida skriver han dock: "Att påstå att jag inte bor i Sörmland är faktiskt helt fel".

Han skriver vidare att han glömde skriva sig på rätt adress i Sörmland 2017, något som inte har påverkat reseersättningen eller ersättning för boende i Stockholm. Han skriver dock inget om uppgifterna att den adress han säger sig bo på är en sommarstuga, som enligt uppgifter i Aftonbladet, bara används några veckor varje sommar. Han förklarar inte heller varför han är beredd att betala tillbaka pengarna trots att han uppger att han inte har tagit emot några pengar som han inte har rätt till. Totalt har han tagit emot 158 000 kronor för sina felaktiga uppgifter om boende, enligt samma tidning.

Men han skriver i sitt inlägg om omständigheter som har gjort att han har bott hemma så länge som han har gjort och att familjemedlemmarna har nära band till varandra. "De som inte känner mig... kommer säkert tycka att det är konstigt", skriver han.

Inlägget gillas av 203 personer, får ett hjärta av 78 personer medan en person väljer en gråtande emoji och 19 en arg figur. Bland dem som stöttar Erik Bengtzboe finns Nyköpings oppositionsråd Anna af Sillén, som även i går gav honom sitt fulla stöd. I en kommentar skriver hon "Erik, ditt stora engagemang lokalt hos oss i Nyköping och i Sörmland är vi väldigt glada för. Du är en mycket uppskattad kollega och vän i Nyköpingsmoderaterna." Även Tommy Jonsson (M), andre vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden kommenterar: "Det ordnar sig Erik. Världen går inte under för detta. Imorgon är en annan dag."

Trosas kommunalråd Daniel Portnoff (M) kommenterar också: "Erik, bra att du är skriven i Nyköping! Du är vald ifrån Sörmland & du är i Nyköping när verkligheten tillåter. Eventuella fel rättar du så klart till. Tack för ditt stora engagemang för Sörmland & all tid du lägger ner tillsammans med oss andra moderater i länet". Tidigare oppositionsrådet i Nyköping och numera ordförande i kommunrevisionen, Anne-Marie Wigertz skriver att Erik Bengtzboe är en "fantastiskt fin företrädare" för sörmlänningarna. Madelaine Clason Laxmi, moderat ledamot i Nyköpings kommunfullmäktige, skickar en styrkekram och konstaterar att Erik Bengtzboe har gjort "ett litet misstag" och att alla vet att han är ärlig. "Det här är bara 'vatten under bron'", skriver hon vidare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Clemens