Bryngelstorpskolans nya matsal invigd

På fredagsförmiddagen invigdes den nya pampiga skolmatsalen på Bryngelstorpskolan, helt enligt tidsplan. Först in var förskolebarnen som serverades äppelpaj dagen till ära.

24 maj 2019 18:32

– Målbilden har hela tiden varit att sexorna ska få äta i matsalen innan skolavslutningen, så jag är jätteglad att man lyckats hålla tidsplanen, säger skolans rektor Anna Kapanen Kjellberg.

Bygget inleddes för ett år sedan och den 350 kvadratmeter stora skolmatsalen är ett välkommet tillskott, då skolan varit trångbodd senaste åren.

­– Det här frigör 160 kvadratmeter, som innebär att vi kan flytta skolbibliotek och musikrum till gamla matsalen.

Kommunstyrelsens ordförande Urban Granström (S) och Martina Hallström (C) fick äran att klippa det blågula bandet och först in i matsalen var minstingarna på skolan, som invigde lokalen med äppelpaj och vaniljsås.

Förskolekillen William Emtenäs tittade storögt på de öppna ytorna och konstaterade att matsalen såg ut som ett hotell, och Bo Forsberg, 8 år, utbrast i ett "Very Nice!"

– För att det skulle bli lite festligt fick eleverna äta skolmat i den gamla matsalen och invigningsmingla med efterrätt i den nya . Men från och med måndag äter vi här, säger Anna Kapanen Kjellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Palmqvist