Efter knivattacken i Brandkärr – skadade mannen hörd av polisen

Flera utredningsåtgärder har vidtagits sedan händelsen på Brandkärrs pizzeria i Nyköping, där en man i 25-årsåldern knivhögg en annan man i magen. Målsäganden är hörd, meddelar åklagare Lukas Tigerstrand, som annars är förtegen i ärendet.

20 februari 2018 06:00

Det var i lördags som händelsen inträffade. Polisen larmades till Brandkärrs pizzeria och fann då att en av de anställda, en man i 20-årsåldern, blivit knivhuggen i magen.

En man i 25-årsåldern kunde gripas på plats. Denne anhölls under söndagen, misstänkt för försök till mord.

Förundersökningen leds nu av åklagare Lukas Tigerstrand.

– Vi har hört målsäganden och den misstänkte, och en hel del vittnen. I nuläget vill vi inte säga exakt vad som hände eller vad var och en har sagt. Det är för att vi kommer höra vittnena igen, säger han.

Hur mår målsäganden i nuläget?

– Jag har ingen aktuell uppgift på hur målsäganden mår. Det jag vet är att han blev körd till akuten med ambulans och att han tillbringade natten på sjukhuset. Närmare om hans tillstånd vet jag inte.

Tigerstrand förklarar vidare att en del i de utredningsåtgärder som nu väntar är att ta del av sjukhusets journalanteckningar.

– Det är en standardutredningsåtgärd i den här typen av ärenden, att man tittar på vilka skador som finns. Det kan ju bli avgörande senare för rubriceringen av brottet, säger han.

Vet man om målsäganden och den misstänkte har någon koppling till varandra?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget. I och med att vi ska fortsätta höra ett antal vittnen så vill jag inte påverka uppgifterna som de kommer med.

Hittills har man förhört ett tiotal personer, uppger Tigerstrand – en siffra som kan komma att växa.

– Det kan tillkomma personer, jag har faktiskt inte fått svar på om polisen har hört alla än.

Vad är nästa steg i förundersökningen utöver det?

– Vi har gjort en del beslag på brottsplatsen och de kommer att skickas vidare till Nationellt forensiskt center för analys.

Tigerstrand vill avvakta med att gå djupare in på vilka beslag man har gjort i den tekniska undersökningen, återigen med hänvisning till att man då riskerar att påverka vittnena.

Kommer man att genomföra ytterligare förhör med målsäganden och den misstänkte?

– Det är lite svårt att säga. Vår prio just nu är att samla in så många uppgifter som möjligt. Beroende på hur det går så kommer vi nog hålla ytterligare förhör senare i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Johansson