Christofer Fjellner var med sina 27 år den näst yngsta parlamentarikern i Bryssel när han blev invald 2004. 15 år senare är han fortfarande en av de yngsta och tillsammans med Gunnar Hökmark (M) den som har suttit längst i Europaparlamentet av alla de svenska ledamöterna.

Vad gör du här i Nyköping?

– Jag ger moderater och kampanjarbetare goda argument om varför man ska rösta i det här valet och vad jag tycker är viktigast att EU tar tag i. Det stora problemet med de här europavalen är att det låter på andra partier nästan som att Europa har gått med i Sverige och enda utmaningen är att få alla att fatta att vi ska göra som vi gör i Sverige. Vi moderater tror ju att samarbetet kan göra Sverige bättre.

Artikelbild

| Moderaterna Anna af Sillén och Christofer Fjellner.

Hur ska man få en vanlig Nyköpingsbo att intressera sig för EU-valet?

– Det finns bara ett sätt: prata med dem. Det finns massa saker som Sverige behöver Europas hjälp med.

Varför ska man rösta i det här valet?

– Därför att EU påverkar dig som bor i Nyköping och det här är din chans att påverka. Det andra är att ibland blir man förbannad på EU, men har man inte röstat då har man heller ingen rätt att gnälla.

Artikelbild

| Nyköpingsmoderaterna fick information om EU av europaparlamentarikern Chrisofer Fjellner.

Vilken är din viktigaste fråga i EU?

– Jag brinner för två frågor, handelspolitik och klimatfrågan.

Artikelbild

| Moderaterna Anna af Sillén och Christofer Fjellner.

Anna af Sillén är Moderaternas gruppledare i Nyköping.

– Vi måste inse vad vi kan åstadkomma med EU och vad vi inte kan. Det är viktigt att få fokus på vad Sverige kan få hjälp med och det har vi fått hjälp med i dag, säger hon.