Fräck smyckesstöld efter påknackning i Rosenkälla

Under måndagseftermiddagen inträffade en grov stöld i en lägenhet på Erikslundsvägen i Rosenkälla. En okänd man knackade på och bad att få låna papper och penna hos en äldre person. Efter påknackningen fattades diverse smycken.

13 juni 2019 07:20

Klockan 14.30 på måndagen knackade en man på dörren hemma hos en äldre person på Erikslundsvägen. På knackig svenska berättade mannen att han skulle lämna en nyckel hos en granne som inte var hemma, och bad att få låna papper och penna. Mannen blev insläppt och under tiden misstänker polisen att ytterligare en person tog sig in och stal en ring och ett armband i ett angränsande rum.

– Allt tyder på att de var två och vi söker nu efter vittnen som kan ha sett två okända män i området vid den tidpunkten, säger Micke Larsson, förundersökningsledare på polisen.

Mannen som frågade efter papper och penna ska ska ha haft ljus hår och varit lång och smal. Man nummer två uppges vara mörk och cirka 1.80 centimeter lång. Vittnen ska ha sett att de gav sig av i en mörk bil, troligtvis en kombi.

Det har inte inträffat några liknande fall senaste tiden, säger Micke Larsson. Men i perioder har dörrknackare lurat sig in hos främst äldre personer, genom att utge sig för något annat.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jenny Palmqvist