SN har tidigare skrivit om att 200 butiker i spelkedjan Gamestop ska läggas ner. Det står nu klart att alla butiker i Sverige stängs däribland butiken i Västerport i Nyköping. Det är totalt 45 butiker som läggs ner och 12 av de kommer att stänga redan i januari nästa år. När övriga butiker kommer att stänga meddelas på Gamestops hemsida efter hand. 

Butiken i gallerian Västerport i Nyköping stänger den 19 januari. Det här kommer att påverka butikernas kunder redan nu, då det sedan 11 december görs några förändringar. Det innebär bland annat att spelbutiken slutar med förhandsbokningar av kommande produkter och försäljning av presentkort. Kunder som redan lagt handpenning vid förhandsbokning ska visa upp kvitto och på så sätt få full återbetalning. 

Gamestop är en av världens största kedjor för försäljning av tv- och dataspel. Det finns i dag cirka 5 700 butiker i världen. Anledningen till nedläggningen av 200 butiker ska vara en minskad försäljning i fysiska butiker och att allt fler istället köper spel på nätet. Förra året hade det amerikanska storbolaget en förlust på 415 miljoner dollar. Redan i samband med företagets senaste kvartalsrapport uppgavs det att kedjan skulle stänga 200 butiker inom kort. Enligt Tekniksmart.se kommer fler butiker att läggas ner inom ett till två år. 

Gamestops personal i Nyköping har inte velat kommentera nedläggningen, utan hänvisar till högre chefer.