25 meter höga och tio meter breda. Det är måtten på de två målningar som ska uppföras på huskropparna. Verken kommer att rama in Brandkärrsskolan eftersom de aktuella fasaderna står på varsin sida om skolan.
Någon gång i maj inleds arbetet och under två veckor ska konstnärerna köra en skylift och göra av med en betydande mängd sprayburkar. Hela projektet har en budget på en miljon kronor. Det är hela potten som kommunen har avsatt för offentlig konst under 2019.
Vilka två målningar det blir är inte klart. Först ska Brandkärrsborna få säga sitt.
På måndag drar en omröstning, som håller på i en vecka, i gång. Det är på Familjecentralen och vid Kommunservice som de boende i området kan rösta på fyra olika förslag.
– Personalen ska entusiasmera de som kommer och fråga om de vill rösta, säger Eva Josephson, konst- och utställningsansvarig på Nyköpings kommun.
Fastigheterna som ska målas ägs av Nyköpingshem respektive HSB.
Vilka konstnärerna är hålls hemligt, men det rör det sig om tre internationella namn och ett från Sverige.
De fyra finalisterna valdes ut bland drygt 50 olika street art-verk från hela världen. Niklas Renström, fastighetsförvaltare på HSB och Martina Hefling, kundcenterchef på Nyköpingshem, var jury.
– Vi vill inte ha för kladdigt, säger fastighetsförvaltare Niklas Renström.
De syftar på att den mer klassiska graffitin, med färgglada serieteckningsliknande bokstäver, kan vara svår att tolka för den som inte är initierad.
– Graffiti-stuket kändes inte rätt, säger Martina Hefling.
– Man ska se vad det är för något, inte arton olika färger som går i varandra, säger Niklas Renström.
Dessutom anser de att traditionell graffiti kan förknippas med klotter och det finns en oro för att en sådan målning skulle kunna bli en katalysator för skadegörelse.
– De facto har vi stora problem med klotter. Det likställs många gånger med graffiti, säger Martina Hefling.
Temat för konstnärernas skisser var glädje, samhörighet och gemenskap. Samtliga personer på bilderna är ljushyade och känslan av ett multikulturellt uttryck lyser med sin frånvaro – men det kan ändras eftersom de slutgiltiga avtalen inte är skrivna.
– Jag är inte säker på att de (konstnärerna) har förstått det. Jag kanske inte har varit tillräckligt tydlig i skissavtalet, säger Eva Josephson.
Men Eva Josepson har sedan tidigare tagit kontakt med konstnären som gjort bilden där fyra personer finns representerade (barnet med kikaren). Från början var det bara män på bilden.
– Jag frågade om han kunde tänka sig att stoppa in en kvinna, och det gjorde han.
Konstnären har också förklarat - om Brandkärrsborna väljer den bilden - att modellerna som avbildas ska vara boende i området.