Här slår Stenkullarånaren till mot butiken

Gärningsmannen ska ha kommit över stora summor pengar efter att ha tvingat sig in på Ica i Stenkulla. Nu hoppas polisen få hjälp av övervakningsbilder från rånet.

11 september 2019 06:25

Det har nu gått snart två veckor sedan Ica i Stenkulla rånades. Butiken hade stängt för dagen, och en av de anställda hade sagt hej då till sin kollega när han blev angripen av en maskerad person utanför butiken.

Gärningsmannen tvingade därefter den anställde tillbaka till affären. Därinne tvingade rånaren den anställde att öppna kassaskåpet. Enligt uppgifter till polisen kom gärningsmannen över hundratusentals kronor i kontanter.

Gärningsmannen har även fått den anställde att vänta med att larma polisen i ungefär tio minuter – efter att rånet hade fullbordats. Personen som tvingades tillbaka in i butiken har inte kommit till fysisk skada.

Nyköpingspolisens har tillgång till övervakningsbilder från butiken där en maskerad person i träningsoverallsjacka syns.

Det finns inga vittnen till händelsen och på tisdagen gick polisen ut med några av övervakningsbilderna från rånet, på deras Facebooksida. Med hopp om att kunna komma gärningsmannen på spåren.

– Vi får se vad det här kan ge. Förundersökningen pågår och vi hoppas att det kan droppa in lite tips, säger förundersökningsledare Urban Schill.

En teknisk undersökning har genomförts vid butiken och de beslag som gjorts har skickats för till NFC (Nationellt forensiskt centrum) för vidare analys.

– Vi har säkrat en del spår på platsen, säger Urban Schill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!