Hotellet är redo för invigning

Bygger om för 100 miljoner men har stora energiutmaningar.

7 juni 2019 08:58

Vildmarkshotellet har fått en ansiktslyftning värd 100 miljoner kronor. Det nya temat är "explorer" och ska knyta an till rörelse och den omgivande naturen.

Mycket har förändrats på Vildmarkshotellet. Borta är det afrikanska temat, förutom i spadelen som fortfarande ståtar med egyptiska statyer, men i övriga delar har hotellet fått en mer nordisk prägel.

– Vi har satsat på natur, trä, läder och rörelse i det här temat. Hotellet ska harmonisera mer med omgivningarna, vi vill ta vara på vår vackra natur, säger Christine Karmfalk, vd, när vi går på rundvandring i de nya lokalerna.

Alla hotellrum och sällskapsytor har fått nya ytskick. Renoveringen har pågått samtidigt som hotellet varit öppet, vilket varit en utmaning i sig.

– Det vi har kvar att göra är det stora konferensrummet som rymmer 400 personer och några smårum men det hoppas vi blir gjort till vintern, säger Christine Karmfalk.

Hur har ni tänkt på miljön vid den här renoveringen?

– Vi försöker fasa ut all plast, idag fick vi till exempel en leverans med sugrör i bambu, och vi försöker minimera våra utsläpp. Hotellet är redan Svanenmärkt, berättar Cecilia Lindh som arbetar som konferenskoordinator.

Samtidigt som Vildmarkshotellet satsat stora pengar på att få ett snyggt och modernt hotell har man stora utmaningar när det gäller energiförsörjningen, både när det gäller Vildmarkshotellet och själva djurparken.

– Vi tittar på olika lösningar och har gjort beräkningar på vad det skulle generera att sätta solpaneler på delfinariet. Vi har ju även väldigt mycket gödsel som vi skulle kunna använda för att sänka energikostnaden. Det finns med i planeringen, berättar Christine Karmfalk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Flood