När klockan närmade sig 11 på julaftonsförmiddagen började fler och fler samlas nedanför stadshustrappan på torget, för att gemensamt ge sig av på en stärkande promenad genom Nyköping.

Ett sätt att ladda batterierna inför det fortsatta firandet eller bara för att få en stunds sällskap.

Initiativtagaren Jonas Larsson, som började med promenaden 2012, har lämnat över vandringsstaven och i år var det Linus Elsinen som ledde promenaden.

Artikelbild

| Kvinnorna i Trojkan, som de kallar sig, såg fram emot en stunds promenadgemenskap.

–  Det är faktiskt första gången som jag är med, konstaterar Linus som fick frågan om att hålla i trådarna av Jonas Larsson som han arbetar med.

Ett 20-tal vandrare i varierande åldrar anslöt. Kvinnorna i "Trojkan" som de skämtsamt kallar sig bestod av "en veteran och två amatörer".

– Jag var med på den allra första julpromenaden och det här blir andra gången för min del. Jag tycker att det är ett bra initiativ och en trevlig stund när man inte firar jul med barn och barnbarn, säger "veteranen" Helvi Lindqvist-Soronen och får medhåll från de övriga i Trojkan.

Och även om många säkert saknar snön denna jul så kanske fem plusgrader och vindstilla inte är så tokigt ändå - iallafall inte om man ska ut på en timmes promenad.