Knäpptyst bland Moderaterna om Bengtzboe

Moderaterna i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnesta har meddelat valberedningen sin åsikt om huruvida Erik Bengtzboe kan nomineras för omval som förbundsordförande. Men ingen vill berätta vad de tycker.

24 april 2019 16:51

– I dag är inte en sån dag, säger Tommy Jonsson, ordförande i Moderaterna i Nyköping.

Tror du inte väljarna i Nyköping är intresserade av hur ni ställer er i frågan?

– Kanske det, men det här är internt, inte externt som vi ser det.

Varför det?

– Jag har bestämt att hantera det så här.

På sikt kan han tänka sig att berätta hur Nyköpingsmoderaterna ställer sig i frågan, men alltså inte än.

– Jag skulle tro att nästa vecka är en sån vecka.

På onsdagseftermiddagen höll valberedningen möte om huruvida nomineringen av Erik Bengtzboe som länsförbundsordförande kan ligga kvar, eller om någon annan ska nomineras. Nyköpingsmoderaterna har en representant i valberedningen, men vem det är är också hemligt, enligt Tommy Jonsson.

Även Moderaterna i Gnesta har meddelat sin syn på nomineringen av Erik Bengtzboe till valberedningen. Men de vill inte heller berätta hur de ställer sig, åtminstone inte före mötet är avslutat.

– Vi kommer inte att meddela något externt. Vi tycker att det är bäst så, säger Mattias Eldros, ordförande i Moderaterna i Gnesta.

Stefan Johansson är partiets ordförande i Oxelösund. Han meddelar att de inte har tagit ställning utan överlämnar beslutet åt sin representant i valberedningen, Dag Bergentoft, som dock hänvisar till Lotta Finstorp. SN har inte lyckats komma i kontakt med Michael Swedberg, Moderaternas ordförande i Trosa. På tisdagen meddelade dock Helena Koch, vice ordförande i partiföreningen i Trosa, att hon inte hade några kommentarer utan hänvisade också hon till Lotta Finstorp, ordförande i valberedningen.

Efter mötet hänvisade också flera ledamöter i valberedningen till Lotta Finstorp. Hon gick dock inte att nå via telefon under eftermiddagen och kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!