Kommunen förnekar ansvar för sprickor

Tekniska divisionen fick redan förra året en fråga från Fredrik Åström om det inte var så att kommunen kunde ha ansvar för sprickorna i byggnaden, eftersom strandskoningen nedanför var skadad.

8 maj 2017 17:57

Liksom vid Åkroken längre västerut har strandskoningen nedanför Pelles lusthus skador, som så småningom kommer att åtgärdas av kommunen.

Men kommunen anser inte att dessa skador är orsak till sprickorna i grundplattan under Pelles lusthus.

– Nej, i så fall skulle det finnas sättningar även i åpromenaden mellan ån och lusthuset, men det finns ingenting. Husen runt omkring som är byggda på 1900-talet är pålade, men Pelles lusthus är byggt på en betongplatta på marken. Det är klart att det kan hända att det sätter sig och blir sprickor. Nu har grundvattnet varit lågt länge och då torkar och krymper leran som finns under huset, säger Almir Malkoc, gatuspecialist på tekniska divisionen.

Han säger samtidigt att han själv inte är besiktningsman, utan han rekommenderade Åström att anlita en sådan för att ta reda på orsakerna till sprickorna.

– Sedan dess har vi inte hört något, inga skadeståndsanspråk eller frågor. Så vi trodde att det var avslutat, säger han.

Vid Åkroken har arbetet med att åtgärda strandskoningen påbörjats och beräknas avslutas i november.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Hedberg