Kultur- och fritidsnämnden beklagar sitt uttalande om Verdandi

Efter fritidsgården Verdandis kritik mot kultur- och fritidsnämndens uttalande i en utredning om fritidsverksamhet ber nämnden om ursäkt och framhåller en fortsatt dialog mellan kommunen och fritidsverksamheterna.

5 juli 2017 19:00

I går skrev SN att personalen på fritidsgården Verdandi upprördes av uppgifter i en utredning av kultur- och fritidsnämnden. I ett efterföljande möte mellan Verdandi och nämnden beklagade nämnden sitt utlåtande om att fritidsgården i princip skulle ha saknat verksamhet.

– Det var en olycklig formulering som vi bad om ursäkt för. Vi är medvetna om att Verdandi har haft verksamhet under utredningens gång och att den har ökat sedan flytten från Långbergsskolan till Brandkärr. Vi uppmanade dem till att fortsätta sitt goda arbete. Nu blickar vi framåt och jobbar vidare för fortsatt dialog och samarbete mellan kommunen och alla fritidsgårdar för att förbättra verksamheterna, säger Carina Wallin (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Karin Johansson, verksamhetschef på Verdandi, säger att mötet var bra och konstruktivt.

– Nämnden bad om ursäkt för sitt uttalande och uppmanade oss att fortsätta driva verksamheten som vi har gjort tidigare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Julia Forslund