Kunskapsdagar hålls för 15:e året

Sporthallen blir frågesporthallen. Nyköpings och Oxelösunds sjundeklassare samlas för att göra upp i årets upplaga av Kunskapsdagarna.

5 september 2019 11:16

Den 19 och 20 september blir det kortare avbrott från de vanliga lektionerna för de elever som går i sjunde klass på någon av Nyköpings och Oxelösunds skolor.

Det är Sörmlands sparbank i samarbete med Friends och Nationalencyklopedin som bjuder in till en kunskapsdag i Nyköpings sporthall på Öster. Det är 15:e året i rad som denna arrangeras och huvudsyftet är att få de i många fall nya klasskamraterna i årskurs sju att komma samman mer tajt som grupp.

– Vi leker. Det är ingen forskning eller svåra frågor, utan samarbetsövningar. Flera i klassen ska få vara stjärnor, det är inte en kille som ska gå in och göra allting, utan alla hejar på alla och alla ska känna att hela klassen hejar på mig. Alla i klassen ska bli sedda och ha en viktig roll, säger Alexander Flygare som drar i trådarna från Sörmlands sparbank.

Övningarna som ska genomföras är av blandad karaktär, men fysik, tankeverksamhet, akrobatik och bollkänsla är lite som kommer sättas på prov.

Anmälningssiffran lyder att det är elever från 36 klasser, som under sex halvdagspass de två dagarna, som ska göra upp.

Totalt elva stationer ska avverkas och vinnande klass kommer att erhålla 10 000 kronor som är öronmärkta för en ”pedagogisk upplevelse”. Tvåan och trean i tävlingen får biobiljetter.

Förutom Nyköping kommer även liknande kunskapsdagar att hållas i Duveholmshallen i Katrineholm, för skolor från Katrineholms, Vingåkers och Flens kommuner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt