Nyköpingsbon Sebastian vittne till vansinnesdåd

Sebastian Grönborg och flickvännen Sofie Kitterød befann sig mitt i kaoset när en kvinna plötsligt körde rakt in i en folkmassa i Las Vegas.

Foto:

Nyköping/Las Vegas2015-12-21 12:35

Minst en person omkom och ett trettiotal skadades när en bilist körde upp på trottoaren och in i en folkmassa i närheten av lyxhotellet Bellagio i Las Vegas. På andra sidan gatan stod Nyköpingsbon Sebastian Grönborg med flickvännen Sofie.

– Jag och tjejen har varit här på semester i en vecka, säger Sebastian som för tillfället bor i Fremont, Nebraska där han studerar och spelar ishockey.

– Vi stod och kollade på showen vid Bellagio när vi hörde skrik och en bil som åkte därifrån. Sedan såg vi en massa personer som låg på backen och skrek. Det var hemska scener, säger han.

Sebastian och Sofie trodde först att det var en olycka och att någon hade blivit påkörd, men de förstod snabbt att det var värre. Enligt CNN hade kvinnan ett treårigt barn med sig. Hon har gripits av polis som säger att det verkar som att kvinnan körde in i folkmassan med avsikt.

– Först kom ett par poliser på motorcyklar, sen kom det fler polisbilar och efter ett tag ambulanserna. Vägarna spärrades av och vi stod där i ungefär två timmar, säger Sebastian.

– Det var 30-40 poliser där till slut, och otroligt mycket ambulanspersonal som försökte hjälpa så många som möjligt. Personen bredvid oss, hennes dotter och dotterns man var sjukvårdare och gick dit för att hjälpa.

Hur mår ni nu?

– Vi mår bra under omständigheterna, men det var hemska scener. Det är inte något man glömmer i första taget.

De stannar en dag till i Las Vegas, sedan kör de bil tillbaka till Fremont. En resa som tar ungefär 22 timmar.

Hur känns det att bo i USA?

– Det händer inte så mycket i Fremont. Vi är inte mitt i smeten, men man tänker ju på allt som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om