M-politiker kritisk:låt uteserveringarna vara

Moderaten Ahmad Eid riktar kritik mot kommunen efter att de begärt att två krögare i Nyköping ska riva sina uteserveringar.

Ahmad Eid (M) ger sin syn på att  Nyköpings kommun inte låter krögare  behålla uteserveringar året runt.

Ahmad Eid (M) ger sin syn på att Nyköpings kommun inte låter krögare behålla uteserveringar året runt.

Foto: K-G Z Fougstedt

Nyköpings kommun2019-09-30 17:10

De berörda krogarna är Oliver Twist och Pub McEwans som ansökt om att få förlängt tillstånd för deras uteserveringar. Men i slutet av förra veckan kunde SN rapportera om att  krögarna fått avslag från kommunen och att de tvingas riva uteserveringarna senast 1 oktober. 

– Det här är ett jättebra exempel på att kommunen måste bli bättre på att kommunicera med näringslivet. Det är viktigt att man inte arbetar emot företagen om man vill få företag att växa och etablera  sig här. Vilket i sin tur leder till mer skatteintäkter i kommunen och fler jobb, och är viktigt för integration och utanförskapen  som arbetslösa hamnar i,  säger Ahmad Eid (M) och fortsätter: 

 – Kontakten måste vara tajtare, jag har svårt att se att de här företagarna hade investerat cirka en halv miljon på att bygga uteserveringar för att senare behöva riva dem och slänga pengarna i sjön. 

Ahmed Eid (M) säger att Nyköping ligger på plats 191 på näringsrankingen.  

– Det är skandal. Nu ska vi inte tappa mer utan vi ska snarare framåt med de förutsättningarna och möjligheter Nyköping har,  det är viktigt att vi blir en bra företagarekommun, säger han. 

Han tycker att kommunen kan titta på exempelvis på Eskilstuna. 

– Där har man tillåtit restauranger att ha uteserveringar året runt sedan 2017, säger han.

Ahmed Eid tror det kan vara förödande för kommunen om bygglov och handläggningstider drar ut på tiden. – Till slut väljer företagen att etablera sig någon annanstans.

Ahmad Eid (M) tycker kommunen ska låta uteserveringarna  vara kvar året runt.
Ahmad Eid (M) tycker kommunen ska låta uteserveringarna vara kvar året runt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!