Miljardaffär ger ny fastighetsägare i Isaksdal

247 lägenheter i Isaksdal får ny ägare i samband med en större fastighetsaffär som snart förväntas bli klar.

7 maj 2019 15:26

Fastighetsbolaget Amasten är på väg att köpa fastighetsbolaget Urbano, som ägs av ICA-handlarnas förbund. Totalt rör det sig om cirka 2 600 lägenheter i hela landet, med ett fastighetsvärde på cirka tre miljarder kronor. Affären förväntas gå i lås i slutet av maj vilket innebär att Amasten tar över fem fastigheter i Isaksdal.

Det rör sig om totalt 247 lägenheter på Runebergsgatan 24 och 46, och Höglundavägen 4 och 14. Plus fastigheten på Runebergsgatan 44 som inrymt andra verksamheter.

För de hyresgäster som nu får en ny hyresvärd kommer ägarbytet inte innebära någon ekonomisk skillnad, och det finns i nuläget inga planer på någon renovering av de aktuella fastigheterna, uppger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.

– Vi kommer att sköta förvaltningen på samma sätt som tidigare. Det kommer inte att märkas någonting.

I början av mars berättade SN om Urbanos planer för Runebergsgatan 44, där det tidigare varit affärsverksamhet. Ambitionen var att riva byggnaden och parkeringsplatsen för att uppföra fyra huskroppar med 123 nya hyreslägenheter. Amasten har samma planer.

­– Ja, där vill vi också bygga nytt, det projektet ska vi fortsätta, säger Jan-Erik Höjvall.

Höjvall beskriver nybyggnationen på platsen som ett bra första projekt att börja med i Nyköping, ambitionen att bygga fler bostäder i Nyköping finns också.

– Det är kul att vara i Nyköping. Närheten till Stockholm gör staden väldigt intressant och det finns en tillväxt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson