Moderatledaren: "Alla måste masa sig till valbåset"

Ulf Kristersson har känt medvind för Moderaterna de senaste dagarna. "Våra sakfrågor har varit i fokus", sade han när han besökte Stora torget i Nyköping på fredagen.

24 maj 2019 12:49

En ansenlig samling Nyköpingsbor hade samlats på Stora torget när Moderaterna fick finbesök från partiledare Ulf Kristersson. Han kom tillsammans med två av partiets toppkandidater i EU-valet, Jessica Polfjärd och Arba Kokalari. Och enligt Ulf Kristersson har valtemperaturen hämtat sig de senaste dagarna.

– Den är stigande skulle jag säga. Det har varit stor skillnad den senaste veckan. För en vecka sedan visste många knappt att det var val, nu vet alla att det är val på söndag och jag hoppas att många går och röstar.

– Om man är det minsta engagerad måste man masa sig till valbåset.

De senaste opinionsmätningarna har visat ett uppsving för Moderaterna. Något som Ulf Kristersson också har känt av.

– Det har känts så de senaste dagarna. Men jag brukar alltid ta opinionsundersökningarna med en nypa salt, säger han.

– Våra sakfrågor har varit i fokus den senaste tiden och vi fokuserar på konkreta sakfrågor i EU.

Ulf Kristersson poängterade att Moderaterna alltid har varit ett EU-positivt parti, och håller inte med om att entusiasmen för unionen har svalnat.

– Vi är ett stabilt EU-positivt parti och har inte svajat sedan 1961. Men det betyder inte att EU ska göra allt. Det finns frågor som görs bäst av länderna själva. Jag brukar säga att EU ska lämna frågor om jakt, snus och varg.

– Och så föräldraförsäkringen nu då, lägger han till med anledning av diskussionerna om den sociala pelaren i EU som Socialdemokraterna är positiva till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Clemens