Nattlig stöld slår hårt mot Griparna

En fyrhjuling blev bytet när inbrottstjuvar slog till mot Svanstabanan på onsdagsnatten. Det andra inbrottet i samma område under natten mot torsdag.

16 maj 2019 18:04

– Det känns förjävligt, det är så man spyr.

Percy Lundkvist, ordförande i Griparna speedway skräder inte orden efter stölden inne på Svanstabanan.

Hemmapremiären mot Vargarna är bara några dagar bort och Percy hade såklart gärna lagt energin på annat. På torsdagsmorgonen fick man bittert konstatera att någon hade tagit sig in på området, stulit en fyrhjuling och tagit sig ut genom att klippa upp ett hål i staketet intill entrén.

– Här jobbar vi ideellt och sliter för att det ska gå runt, så snor de något som vi verkligen behöver och har köpt in med egna medel.

Fyrhjulingen köptes in för närmare 70 000 kronor och används som ett "universalredskap" både innan och under tävlingar, bland annat för att transportera luftsargen som måste finnas på plats.

Man hoppas ändå kunna lösa den biten till måndagens premiärmatch.

– I västa fall får vi försöka låna in en fyrhjuling, säger Percy Lundkvist.

Han konstaterar samtidigt att man har varit förskonade från stölder på anläggningen de senaste åren.

– Nu snodde tjuvarna även några dieseldunkar, så vi får hoppas att de fyller i det i tanken för det var vatten i dunkarna...

Inte långt från Svansta, vid Hagnesta bergtäkt, inträffade en annan stöld under natten mot torsdag. På Swerocks anläggning intill väg 223 hade någon tagit sig in i två containrar och stulit en större mängd elverktyg. Värdet på det stulna godset ännu inte fastställt, men det ska röra sig om ett sexsiffrigt belopp.

Det finns ingen person som är misstänkt för brott efter stölderna vid Svansta och Hagnesta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Johannesson