Beatrice Ask har knappt hunnit flytta in i landshövdingens tjänsterum innan hon behöver börja sätta sig in i företagarfrågor i Sörmland. På Företagarnas dag som anordnades av organisationen Företagarna Nyköping Oxelösund var hon på plats - bland annat för att prata om vad länsstyrelsen kan göra för företagsamheten i länet.

-Nästan allt länsstyrelsen gör påverkar företagen. Vi är som en gammaldags lanthandel som sysslar med allt möjligt. Vi skapar inte jobb, men kan skapa bra förutsättningar. Tillståndsgivning är en sak som många företagare kan sucka över. Det vi kan jobba med är att det ska vara enkelt att göra rätt, säger hon.

Beatrice Ask uttryckte även hoppfullhet för näringslivets framtid i länet.

Artikelbild

| Glada pristagare på galan: Magnus Redlig på Bilpunkten, Therese Brandell, Blomstrande Brandell, Christoffer Haglund, Bygg och Markelit och Daniel Karlsson, Materialhantering & Logistik i Oxelösund.

-Vi ser att det finns en bra trend i Nyköping och Oxelösund just nu. I andra kommuner ligger man sämre till, men i vilket fall finns det alltid mer att göra. Jag tycker att Sörmland har många fördelar för företagare som vi kan marknadsföra - bland annat kommunikationerna som finns inom länet. Sedan tycker jag att det är häftigt att se att det görs reklam i Stockholms tunnelbana för att rekrytera sjuksköterskor till Sörmland, säger Ask.

Den nytillträdda landshövdingen utgjorde en av programpunkterna under Företagarnas dag som huserade i en bilhall strax utanför centrala Nyköping. Företagarnas vd Günther Mårder fanns också på plats och det delades ut priser till bland annat årets UF-företag Se mig UF. Flera andra Ung företagsamhet-företag saluförde även sina produkter under dagen. Det anordnades även en paneldebatt om företagsklimatet i Nyköping och Oxelösund, där bland annat kommunstyrelsens ordförande i Nyköping, Urban Granström (S) och Oxelösunds kommunchef Johan Persson deltog.

Ulrika Juul som är ordförande för Företagarna Nyköping Oxelösund var nöjd med uppslutningen.

-Vi hade 138 smörgåsar och de räckte inte till alla. Sedan får vi se hur många som kommer under eftermiddagen, säger hon.

Artikelbild

| Ulrika Juul som är ordförande för Företagarna Nyköping - Oxelösund var nöjd med uppslutningen.

För att symbolisera att ett av syftena med dagen var nätverkande så klipptes inte ett band - det knöts ihop - när det hela invigdes.

-Det är första året som vi gör på det här sättet. Det handlar inte om att sälja sitt eget företag utan om att nätverka, säger Juul.

Artikelbild

| Det anordnades paneldebatt om företagsklimatet i Nyköping och Oxelösund.

Under kvällen avslutades alltihop med en gala på Nyköpings hus, där fler priser delades ut. Då uppmärksammades bland annat Årets Unga företagare, Årets Nyföretagare och Årets Företagare i Nyköping och Oxelösund.