1 februari öppnar Bilcenter upp sin nya byggnad på Hemgården i Nyköping. 

– Vi är den första anläggningen i Skandinavien, så det är verkligen jätteroligt. Tanken med den här byggnaden är att man ska kunna möta kunden på ett mjukare sätt och att det ska vara en upplevelse att köpa en bil, säger Ulrika Munro-Jack, vd för Bilcenter. 

Säljare kommer med hjälp av skärmar visa och konstruera hur bilarna ska se ut. Det ska göras i en loungemiljö där kunderna på ett mer avslappnat sätt ska få information om bilarna. Hela anläggningen har kostat 75 miljoner att bygga upp, något som varit möjligt med hjälp av banklån och att Bilcenter ägt marken vid deras tidigare anläggning vid Ringvägen. 

Artikelbild

| Byggnaden har bland annat ett showroom för bilar.

– Det är en väldigt stor investering och det är väldigt läskigt. Men jag har alltid sagt att det finns bara två lägen och det är utveckling eller avveckling. 

Den 3 358 kvadratmeter stora anläggningen består av ett showroom för bilar, en begagnadhall, en leveranshall, en vanlig verkstad för bilar och en skadeverkstad. Med Bilcenters strategiska läge vid E4:an har Ulrika Munro-Jack förhoppningen om att locka kunder från södra Stockholm och Östergötland. 

– Jag ser jättepositivt på framtiden annars hade jag inte gjort den investeringen. Med den här anläggningen tror jag att vi har möjlighet att öka markant och jag tror att många kunder kommer tycka att det är kul att komma hit, säger Ulrika Munro-Jack. 

Ulrika Munro-Jack berättar att något av det viktigaste för henne är att alla kunder ska få ett bra mottagande och känna sig belåtna. 

Artikelbild

| Den nya anläggningen rymmer en verkstad för personbilar.

– Det som är min drivkraft är nöjda kunder och att vi känner att de blir omhändertagna på ett bra sätt. Jag tänker att jag kommer köra lite provkörningsaktiviteter under våren, med samarbete med andra företag i regionen för att jag vill också att det här ska vara ett ställe man kan känna sig hemma på och trivas. 

Mercedes Benz-anläggningen innebär att Bilcenter i dagsläget anställer fyra personer. Sedan tidigare har företaget 30 anställda. 

Artikelbild

| Hela byggnaden är på 3 000 kvadratmeter.

– Det som är målet är att anläggningen ska kunna ge ringar på vattnet så att vi ska kunna anställa fler. Bilcenter är lite som en enda familj och jag vill att vi ska fortsätta i den andan så att vi inte glömmer bort var vi kommer ifrån bara för att vi har en flashig anläggning.