Polisen om spår i Rosenkällamordet: "Vi har fått intressanta resultat"

Varför blev 76-åringen i Rosenkälla mördad?

– Vi hade naturligtvis tankar från dag ett. Nu börjar vi få en ganska god bild av vad som har hänt, säger kriminalinspektör Henrik Hägglund.

20 februari 2019 12:49

Senast under torsdagsförmiddagen måste åklagare Fredrik Beijar bestämma om han ska begära häktning av den kvinna som nu sitter anhållen för andra gången. Kvinnan ska inte ha varit i 76-åringens lägenhet då rökdykarna gick in men hämtades senare av polis hemma i sin egen bostad inte långt från brottsplatsen.

Mordutredarna lägger nu pussel och drar slutsatser av de vittnesutsagor och föremål som samlats in i området. Nationellt forensiskt centrum, NFC, har redovisat analyser av flera av de föremål som samlats in i lägenheten.

– Vi har fått en del väldigt intressanta resultat, säger Henrik Hägglund.

De stora undersökningarna är klara men lägenheten på Erikslundsvägen är fortfarande avspärrad. Polisen söker fortfarande efter personer som ska ha synts röra sig i området under mordkvällen men poängterar att de inte är misstänkta.

Ett hundratal vittnen har hittills hörts i utredningen. Den man som sitter häktad förhördes senast i slutet av förra veckan.

– Vi kommer att hålla nya förhör med honom de närmaste dagarna, säger Henrik Hägglund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll