Rosenkällamordet: Misstänkta kvinnan åter anhållen

Den kvinna som varit misstänkt för mordet i Rosenkälla är åter högintressant i utredningen. – Hon är anhållen på nytt, bekräftar mordutredaren Sune Asp.

19 februari 2019 13:45

Kvinnan kallades in till polisförhör på måndagen. Förhöret ledde till att åklagare beslutade anhålla henne – för andra gången. Kvinnan var inte på plats då rökdykare gick in i lägenheten på Erikslundsvägen och hittade den 76-årige bostadsinnehavaren död. Hennes försvarare har tidigare sagt att hon hämtades i sin bostad i närheten av den branddrabbade lägenheten.

Kvinnan anhölls men släpptes efter några dygn. Polisen avskrev henne aldrig ur utredningen och på måndagen anhölls hon alltså på nytt, misstänkt för mord och mordbrand. Det är oklart vad som gjort att polisen nu bedömer henne som intressant i utredningen. Hon kommer att höras igen innan åklagare beslutar om hon ska begäras häktad.

Den man som hittades rökskadad i lägenheten är sedan tidigare häktad misstänkt för mord. I en vecka låg han nedsövd och bevakad av polis på Nyköpings lasarett. Han har fått lämna sjukhuset och är nu inlåst på häktet. Häktningstiden har förlängts och enligt det senaste beslutet i Nyköpings tingsrätt ska åklagaren väcka åtal inom en månad.

De två misstänkta är båda i 50-årsåldern. Just nu är polisens huvudhypotes att inga fler personer varit delaktiga i det brutala mordet men utredningen är långt ifrån klar.

Ett hundratal förhör har hållits och polisen har gjort grundliga tekniska undersökningar av lägenheten i flerfamiljshuset på Erikslundsvägen.

Material har skickats för analys av specialister vid Nationellt forensiskt centrum, NFC. Sedan tidigare har polisen sagt att det inte råder någon tvekan om att den 76-årige mannen blivit mördad. Den smäll som hördes innan trapphuset rökfylldes antas ha varit en sprejflaska som exploderat.

Polisen har hittills lagt lappar och knackat dörr hos de personer som bor närmast 76-åringens lägenhet. Under måndagen breddades utredningen. Då fick även de boende i höghusen lappar med uppmaning att höra av sig om de rört sig runt den aktuella adressen mellan klockan 18 och 22 på brandkvällen den 25 januari.

– Vi har fått lite respons. Men vi att det finns fler personer som rört sig i området. De är inte misstänkta men vi vill gärna att de ringer, säger mordutredaren Sune Asp.

Detta har hänt

Fredagen den 25 januari hördes en smäll som från en explosion från en lägenhet på Erikslundsvägen i Rosenkälla i Nyköping. En brand bröt ut i lägenheten.

I lägenheten hittade räddningstjänsten en skadad man som nu är häktad misstänkt för mord. Längre in hittades den döde 76-åringen. Det råder ingen tvekan om att han mördades, enligt polisen.

En kvinna i 50-årsåldern anhölls, också misstänkt för mord men släpptes senare. På måndagen anhölls hon på nytt, misstänkt för mord.

Det finns i nuläget inga fler misstänkta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll