Rosenkällamordet: Viktiga vittnen syns på övervakningsfilm – men polisen hittar dem inte

Två män syns tydligt på övervakningsfilmer. Men polisen vet fortfarande inte vilka de är. – Det är oerhört viktigt att vi får tag i dem, säger mordutredaren Henrik Hägglund.

27 februari 2019 19:38

Över 170 förhör har hållits i utredningen efter det brutala mordet i Rosenkälla. Grannar till den mördade 76-åringen och andra boende i området har berättat vad de sett – och inte sett timmarna innan trapphuset på Erikslundsvägen rökfylldes på kvällen den 25 januari.

Men två förhör har inte kunnat genomföras: Det är vittnesförhören med de två män som rörde sig i området strax innan räddningstjänst och polis kom till brottsplatsen.

Polisen har gjort stora ansträngningar för att få tag i männen utan att lyckas. De syns på övervakningsfilmer som hämtats in men är inte identifierade.

– Vi vet inte vilka de är. De är absolut inte misstänkta men vi tror att de kan ha väldigt värdefull information att lämna, vädjar Henrik Hägglund.

De två kom från Ängstugevägen och gick på gångvägen nedanför lägenheten där mordet skedde.

– De kommer från hörnet på sopstationen och går upp mot gaveln. När de rundat huset och kommer upp på vägen utanför lägenheten viker de av mot höger.

Hägglund säger att det inte nödvändigtvis är vuxna – det skulle kunna vara ungdomar. Det kan vara personer som inte förstår att de är eftersökta – eller personer som inte tror att de kan tillföra något.

– De kanske inte tycker att de sett eller har något att berätta. Folk gör egna värderingar. Men de kan ge detaljer som är betydelsefulla för oss. Låt oss värdera informationen, säger Hägglund.

Det 76-åriga offret och de misstänkta gärningspersonerna, en man och en kvinna, kände varandra. Mannen är häktad och förhördes så sent som på onsdagen. Kvinnan har varit anhållen vid två tillfällen. Hon är nu på fri fot men fortfarande misstänkt.

– Det finns inget i utredningen som tyder på att fler kan misstänkas, säger Henrik Hägglund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ann-Katrin Drevfjäll