Rosvalla fylls med jobb och utbildning

Ett femtiotal utställare kommer under lördagen att inspirera allmänheten till jobb och utbildning.

Ulrika Juul, Urban Granström och Johan Persson visar upp en av montrarna inför lördagens mässa.

Ulrika Juul, Urban Granström och Johan Persson visar upp en av montrarna inför lördagens mässa.

Foto: Amanda Ekblad

Nyköpings kommun2019-10-19 07:35

Ulrika Juul som är ordförande för företagarna är en av arrangörerna av årets mässa. 

– Den riktar sig till alla som vill komma. Du kanske har funderingar på att byta jobb eller trivs där du är. Det här kan vara ett bra ställe att besöka bara för att få inspiration, säger Ulrika Juul, ordförande för Företagarna. 

Ett av målen med mässan är att visa upp vad det finns för jobb och utbildningsmöjligheter i Nyköping och Oxelösund. 

– Det är väl framförallt att visa upp den bredd som Nyköping och Oxelösund har av både med arbetsgivare och utbildning. Det finns folk som kan passa till jobb men det är inte alltid att arbetsgivarna vet om det. Det här är en ny plattform där alla de här kan mötas, säger Ulrika Juul. 

Förutom Företagarna är också Nyköping och Oxelösunds kommun med och arrangerar mässan. Urban Granström som är Kommunstyrelsens ordförande i Nyköping berättar om varför mässan är viktig.

– Tillväxt är ett av våra mål. Den vanligaste frågan när vi träffar företag på kommunen är kompetensförsörjning. Om det är den största utmaningen vi har får vi sätta det på högsta prioritet, säger Urban Granström.

Oxelösunds Kommunchef Johan Persson berättar också om vilken betydelse dagen har. 

– Det ger regionen en möjlighet att prata kompetensförsörjning av näringslivet. Det handlar också om att vi som kommuner kan visa på vilket sätt vi kan stödja kompetensförsörjningen. Kompetensförsörjning är en väldigt viktig fråga och kommer bli ännu viktigare i och med att vi får fler och fler äldre, säger Johan Persson.

Mässan ska också  hjälpa till att fylla ett hål som finns för de som gått ut gymnasiet och som vill skaffa sig ett jobb eller byta jobb. 

– Det finns massa utbildnings och gymnasiemässor och då är det ofta utbildningsanordnare som pratar om vad man kan utbilda sig till. Här är det istället företag som man kan prata med och som man kan utbilda sig till, berättar Johan Persson.

Programmet under dagen består av föreläsningar av bland annat Linköpings universitet, Manpower och SSAB. Bartos Media kommer också att tillsammans med Nyföretagarcentrum ha en livepodd. 

Kristin Spaarf som är projektledare berättar om några av de företag som sticker ut på mässan. 

– Ett spännande bolag som så många kanske inte känner till är Cyclife som har avfallshantering inom den radioaktiva industrin. Sen att PEAB är här är kul för de vill förändra byggbranschen, säger Kristin Spaarf.   

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!