Skavstachefen:"Jag tycker de har trevliga lokaler"

Efter 30 år på Skavsta letar Frivilliga flygkåren nu efter nya lokaler på andra orter. Det är såklart att byggnaderna inte står och faller ihop, säger flygplatschef Lindholm om kritiken.

Frivilligflyg _020.jpg

Frivilligflyg _020.jpg

Foto:

Nyköping/Skavsta2014-09-29 18:40

Fredagen 26 september skrev SN om Frivilliga flygkåren som i 30 år har haft sin huvudbas på Skavsta. Men de är missnöjda med skötseln av husen de hyr och är nu redo att flytta verksamheten. Kårchefen Lars-Göran Johansson sa då:

"De är sjabbiga och inte alls upprustade. Till exempel skulle fönsterluckorna målas för tio år sedan, men det har fortfarande inte hänt. Det känns inte som att de är så intresserade av att ha oss kvar."

Skavstas flygplatschef Joakim Lindholm kunde inte svara på varför flygkåren tycker att lokalerna är "sjabbiga". Det är ett antal gamla kulturskyddade byggnader det här handlar om, berättar han.

– Det är såklart att byggnaderna inte står och faller ihop, utan det pågår saker med fastigheterna hela tiden.

Flygkåren berättade om fönsterluckor som inte har målats om på tio år, som ett exempel. Vad vet du om det?

– Jag vet inte exakt vad som har efterfrågats. Jag har ingen information om några fönsterluckor. Det kan ha blivit något tokigt med just fönsterluckorna.

Vad tycker du om lokalerna?

– De sitter inte i några lokaler som är jättedåliga. Jag tycker att de har trevliga lokaler, sedan finns det självklart saker som måste göras. Och det är även självklart att det ska fortsätta göras. Vi fortsätter renovera lokalerna kontinuerligt.

Är det en förlust om de flyttar?

– Självklart! Det är såklart vi vill ha dem här. De gör en stor samhällsnytta.

Vad kommer ni göra för att ha kvar Frivilliga flygkåren på Skavsta?

Det här är något som vi måste föra en dialog med dem om. Vi ska se till att de är kvar hos oss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om