Skoglund mår mycket bättre av boxning – kolla in tv-klippen!

Erik Skoglund är tillbaka i samma boxningsring där han – på dagen för ett halvår sedan – åkte på en så allvarlig hjärnblödning att den höll på att kosta honom livet. Nu kör han rond efter rond med rätt tuffa slag mot de plattor som Marcus Skoglund flyttar runt för att öka svårighetsgraden.

14 mars 2018 05:00

– Det är klart att det är långt kvar till den fysiska nivå som jag hade innan olyckan och jag har förvisso ätit väldigt bra mat – men också väldigt mycket. Men så länge som jag mår mycket bättre efter träningen än innan så gör jag ju någonting rätt i alla fall, säger Erik Skoglund med ett brett leende.

Nyköpingsboxaren har reagerat positivt både fysiskt och mentalt på den här rehabformen för en sviterna av en större hjärnblödning som slogs upp vid en boxningssparring som i sin tur skedde ganska tätt efter en ruskigt tuff match mot hemmaboxaren Callum Smith i Liverpool.

– Det är ju inte aktuellt att ta emot några slag. Men här får jag träna och köra hjärngympa i ett och samma paket – extremt stor skillnad gentemot att ligga i ett mörkt rum och rabbla alfabetet som jag har förstått att läget borde ha varit – i bästa fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson