Skola firade 100-åring med trädplantering

"Happy Birthday to Waldorf", sjöng eleverna på Mikaeliskolan när de under torsdagen firade Waldorfpedagogiken som fyller 100 år.

20 september 2019 13:58

Solen strålade och humöret var på topp bland de samtliga 170 elever och lärare som samlats i en sluttning på Mikaeliskolans skolgården för fira bemärkelsedagen av Waldorfskolans pedagogik.

Inledningsvis höll skolans administratör Helena Morisson ett tal.

Därefter sjöng varje årskurs en sång, årskurs tre klämde i med den passande låten "happy Birthday to You" och sen fick eleverna från elevrådet äran att ta de första spadtagen för att plantera en två meter hög skogslönn.

Helena Morrisson förklara varför man valde att plantera ett träd dagen till ära.

– Ett "vårdträd" är en symbol för framtiden och det här är vår hälsning till dem som kommer efter oss. Trädet är till för att glädja andra, berättar hon.

Wilhelm Wetterblad som går i sjunde klass var en av de som ta några spadtag.

­– Det var kul att gräva och plantera med tanken på hur länge trädet kommer att stå här, säger han.

Helena Morrisson berättar att firandet egentligen påbörjades redan för 1,5 år sedan.

– Då fick vi en låda med 1200 föradresserade vykort till alla Waldorfskolor som finns i hela världen, som eleverna själva fick illustrera,färglägga och skriva. Vi skickade ut alla de där vykorten och har fått tillbaka mellan 500-600 stycken. Det har varit alldeles fantastiskt. Det har också givit en känsla av att vi är väldigt många i världen.

Kommer Waldorf finnas i 100 år till?

– Jag tror det med tanke på att pedagogiken är baserad på så sunda principer så kommer det definitivt att fortsätta, säger Helena Morrison.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson