Emelie Schepp beskylls för att ha stulit ett liv

Deckarförfattaren och Extra SN-krönikören Emelie Schepp har hamnat i blåsväder.

Nyköping/Stavsjö2016-07-05 09:56

53-åriga Annica Hedörn. från Norrhassel utanför Sundsvall, hävdar att deckarförfattaren Emelie Schepp har stulit hennes liv. Till Sundsvalls tidning säger hon: "Boken handlar om mig".

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började. Det är premisserna för Emelie Schepps tredje deckare Prio ett. 

Emelie Schepp och Annica Hedörn träffades för ett och ett halvt år sedan vid en boksignering. Då berättade Annica om sin magsäcksoperation som misslyckades och hur hon vaknade upp med ett ben. Läkarna hade tvingats amputera ett av Annicas ben efter att aortan punkterats och syretillförseln till benet ströps.

Mycket av Annica Hedörns historia stämmer överens med Schepps deckare Prio ett, även om detaljer är annorlunda. Operationen som beskriv i boken utspelas på ett annat sjukhus. Emelie Schepp skriver i bokens slutord att historian är påhittad och att alla likheter mellan karaktärer i boken och verkliga personer är en tillfällighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om