Träffpunktens besökare kan pusta ut

Träffpunktens styrelse har beslutat att hålla öppet till årsskiftet istället för till 1 oktober. Besökarna är lättade och tacksamma över beslutet och för stödet från Nyköpingsborna. "Det känns som att vi har ett mänskligt värde".

18 september 2019 10:34

Under onsdagsmorgonen meddelade Träffpunktens styrelse att de fattat beslutet om att Träffpunktens verksamhet kommer att vara öppet till sista december.

– Vi berättade för gästerna igår under gemenskapskvällen och det blev jubel och applåder, berättar Inger Willén, Träffpunktens kassör.

Besökarna Johan Rodras och Johan Almfeldt sitter i en soffa inne på Träffpunkten och pustar ut.

– Det känns som en stor sten har lättat från mitt hjärta. Jag började få panik, var fan jag ska ta vägen, säger Johan Almfeldt. Hans blick är märkt av oro, han tystnar innan han fortsätter:

– Det hade blivit missbruk igen, det var skitläskigt, jag har inte alls mått bra, säger han.

– Det här är mitt andra hem, att gå hit är det första jag tänker på när jag slår upp ögonen, säger John Rodras.

– Det är samma för mig, jag kommer hit innan personalen varje morgon och går inte förrän det stänger. På helgerna när det är stängt längtar jag till måndagen, säger Johan Almfeldt.

Träffpunktens ekonomi har länge varit ansträngd och senast 2018 flaggade man om att en konkurs var nära. När man under våren 2019 fick beskedet att Stadsmissonen skulle öppna under hösten beslutade man att stänga verksamheten från och med första oktober.

– Vi har pengar till hyran och löner året ut och flera hjälpsamma volontärer så nu behöver det inte bli något glapp för våra gäster, säger Inger Willén.

En kvinna kommer in genom dörren med några klädesplagg.

– Jag läste om att det skulle fortsätta var öppet så jag vill hjälpa till på något sätt, säger hon.

På parkeringen rullar några bilar in med matvaror, kattfoder och kläder.

– Titta nu får vi stöd igen när de vet att det kommer fortsätta vara öppet, ropar besökaren Annica Stenius och springer och tar emot bilarna med varor.

Besökarna Kenneth Ekblom, Maria Kinnell, Annica Stenius och Peter Holm är alla lättade över beskedet och säger att de känt stödet från Nyköpingsborna både på stan och genom kommentarer på sociala medier.

– Efter allt stöd får man känslan av att vi har ett mänskligt värde, säger Kenneth Ekblom och fortsätter:

Det här stället har räddat livet på mig många gånger och vi är så tacksamma för allt personalen gjort för oss. Nu kan vi iallafall pusta ut några månader.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carolin Ericson