Senast brann det i ett sopkärl på gården till samma hus där det redan har brunnit två gånger det senaste dygnet. Det gick snabbt att släcka branden, men grannarna är oroliga.

– Ska jag sova i det här nu, säger en kvinna som kommer hem när polisen fortfarande är kvar på platsen.

Stig Mård som bor i huset känner sig också illa till mods.

Artikelbild

| Ännu en brand bröt ut på Järnvägsgatan. Det är den andra gången på mindre än ett dygn.

– I natt blir det oroligt. Det känns som att någon är ute efter nåt. Jag kommer inte att sova säger han.

– Det är riktigt läskigt, säger grannen Manfred Merten.

Strax efter klockan fem på eftermiddagen kom ett larm om brand i ett cykelförråd i ett flerbostadshus på Järnvägsgatan. Det visade sig vara samma cykelförråd som brann natten mot torsdagen.

– Det är lite olustigt naturligtvis, vi får se vad polisen kommer fram till, säger Jan Österberg, räddningstjänstens insatsledare.

Artikelbild

| Branden startade i samma cykelförråd denna gång också.

En madrass som stod mot väggen brann när räddningstjänsten kom fram, men elden kunde släckas ganska omgående.

Redan i går misstänkte polisen att branden i cykelförrådet var anlagd. I dag har ännu en anmälan upprättats om försök till mordbrand. Delar av området ska spärras av för att polisens tekniker ska komma och undersöka platsen. Polisen har förhört flera vittnen.

Artikelbild

| Både polis och räddningstjänst kom till branden på Järnvägsgatan.

– Det brann med öppna lågor i ett cykelförråd och det är inte så ofta det gör det, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

När det brann natten mot torsdagen hittade polisen kartong och papper i anslutning till några bildäck, något som gjorde att polisen tolkade det som att någon medvetet försökt tända eld i huset.