33-åring åtalas efter vansinnesfärd

Påverkad av kokain och sprit försökte mannen skaka av sig polisen. Vansinnesfärden gick genom Nyköping, upp på E4 och ut på länsväg 800. Nu åtalas 33-åringen för grov vårdslöshet i trafik och en rad andra brott.

Polisen la ut spikmatta för att få stopp på den drogpåverkade bilföraren.

Polisen la ut spikmatta för att få stopp på den drogpåverkade bilföraren.

Foto: Patric Söderström / TT

Nyköpings kommun2019-11-20 07:23

Det var i maj i år som polisen skulle stoppa bilen för en förar- och fordonskontroll i centrala Nyköping. När mannen vägrade stanna följde polisen efter. Färden gick söderut på E4 där han försökte köra ifrån polisen utan att lyckas. Vid Nyköpingsbro svängde han av motorvägen och in på mindre vägar. Då hade polisen kallat ut fler patruller –  en av dem fanns "på rätt plats" och regionvakthavande polisbefälet bestämde att det var dags att rulla ut spikmattan.

Föraren körde på spikmattan men vägrade ge upp och svängde upp mot E4 igen. Med punktering försökte 33-åringen köra ut på motorvägen i fel körriktning då polisen till sist fick stopp på fordonet.

Mannen åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik för den vådliga färden och för att han "uppvisade en likgiltighet för andra människors liv och egendom" efter att ha tagit medvetna risker. 

Han åtalas för grovt rattfylleri, proven visar att han hade kokain, THC och 1,79 promille alkohol i blodet. Han ska också ställas till svars för ringa narkotikabrott och dopingbrott. Poliserna fick stopp på mannen vid trafikplats Bergshammar, enligt åtalet har han då protesterat genom att kränga med kroppen, spänna sig och försöka ta sig loss.

Poliserna som ingrep kommer att vittna under rättegången i Nyköpings tingsrätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!