Bengtzboe: "Jag älskar er alla"

Erik Bengtzboe kommenterar nu själv sin situation.
Erik Bengtzboe kommenterar nu själv sin situation.

Nu gör den tidigare moderattoppen Erik Bengtzboe ett känslosamt inlägg på facebook.

Nyköpings kommun 21 oktober 2019 17:52

"Jag älskar er alla", skriver han och vänder sig till de personer som stöttat honom efter avslöjandet om folkbokföringsupplägget. Bengtzboe kunde kvittera ut hyresbidrag och traktamenten från riksdagen tack vare att han var skriven hos sin mamma i Nyköping. Aftonbladets avslöjande ledde till att han blev av med alla sina politiska uppdrag. Åklagarmyndigheten inledde en förundersökning om misstänkt bedrägeri samt brott mot folkbokföringslagen.

"Idag har åklagaren meddelat mig att de inte går vidare med anklagelserna mot mig. Det känns så obeskrivligt skönt att få upprättelse", skriver Bengtzboe.

Vice överåklagare Bengt Åsbäck vid särskilda åklagarkammaren säger dock att det som hindrat honom från att väcka åtal är att det inte tydligt framgår i lagen vad som gäller.

– Den grundläggande tanken med ersättningen är att riksdagsledamöter inte ska drabbas av en extra kostnad för att sköta sitt riksdagsuppdrag.Om man bor permanent i sin övernattningsbostad kan man ju fråga sig vad det är för extra kostnad. Det kan upplevas som stötande. Men för att komma åt det måste man skriva om lagen, säger Åsbäck.

Erik Bengtzboe säger att han avgick som riksdagsledamot för att skydda partiet men skriver att han fortfarande inte vant sig vid att stå på sidan om hetluften i rikspolitiken.

Han avslutar känslosamt: "Avslutningsvis vill jag tacka alla hundratals människor som under den på många sätt värsta perioden i mitt liv på olika vis stöttat mig och min familj. All er värme och kärlek har gjort att jag faktiskt orkat. Inte ens när det stormade som värst kände jag mig ensam. Tack, och jag älskar er alla".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa